TunnelBear

TunnelBear on käyttäjäystävällinen VPN jota pääsee kokeilemaan ilmaiseksi 7 päivän ajan.

Tästä pidämme
 • Kokeile ilmaiseksi 7 päivää!
 • AES-256-salausmenetelmä
 • Kill Switch ja GhostBear
 • Torrenttien lataaminen
Perusominaisuudet
 • Hinta: 4,99$/kk
 • Rahat takaisin takuu: 7 päivää
 • Asiakaspalvelu: -
 • Laitteet: android, ios, windows, mac

TunnelBear

TunnelBear on suosittu VPN-palvelun tarjoaja, ja sen tuotevalikoimasta löytyy sekä maksullinen että hieman vaatimattomampi ilmainen VPN. Tämän kanadalaisyhtiön karhuteemalla höystetyt tietoturvaratakisut tarjoavat erinomaisen salauksen ja VPN-palvelimia yli 20 maassa. Ilmaisversion lisäksi saatavilla on rajoittamalla datalla varustettu kuukausittainen VPN hintaan 9,99 $/kk ja vuosittainen VPN hintaan 59,99 $/vuosi. Hyvän hintalaatusuhteen tarjoava Tunnel Bear on varteenotettava vaihtoehto luotettavaa VPN-palvelua hakeville. Lue siis lisää Tunnel Bearin ominaisuuksista ja kokemuksista.

TunnelBear pähkinänkuoressa:

 • Turvallinen AES-256-salausmenetelmä
 • Käyttäjäystävällinen VPN
 • Kill Switch (tietoja ei vuodeta VPN-yhteyden katketessa)
 • Muuttaa laitteesi sijaintia ja kiertää maantieteelliset estot.

Tuotteet ja hinnat:

Kolme erilaista hinnoittelua:

 • Ilmainen: 500 MB:n datarajoitus per kuukausi
 • 1 kuukausi: 9,99 $/kk (5 laitteelle, rajoittamaton data)
 • 1 vuosi: 59,99 $/vuosi eli 5 $/kk (5 laitteelle, rajoittamaton data).

TunnelBear turvallisuus

Tärkein tekijä VPN:ää valittaessa on tietysti sen yleinen turvallisuus. TunnelBear on tunnettu erittäin turvallisena VPN-palveluna, joka käyttää asiakkaittensa tietojen salaamiseen OpenVPN:ää ja AES-256-salausmenetemää. Tämä protokolla pitää kaikki Windows-, Mac- ja Andoid laitteesi tiedot salassa ei-toivotuilta tahoilta ja kutsumattomilta vierailijoilta. TunnelBearin erinomainen Vigliant Bear -niminen Kill Switch -ominaisuus estää tietovuodot myös siinä tapauksessa, että VPN-yhteytesi jostain syystä katkeaisi. TunnelBear vakuuttaa myös, ettei se pidä asiakaslokeja, joten tietojasi ei anneta tai myydä muille tahoille. Poikkeuksena tähän on Kanadan lakien puitteissa vaadittavat tiedot – eli tietosi annetaan viranomaisille, jos he niitä maan lakien nojalla vaativat. Tästä syystä TunnelBear ei ehkä ole paras vaihtoehto P2P-käyttöön.

TunnelBearin mainio GhostBear ominaisuus taistelee sensuuria ja rajoitteita vastaan – se ikään kuin salaa VPN-liikenteesi ja tekee tiedoistasi vaikeammin havaittavia. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi joidenkin maiden palomuureja ja rajoituksia vastaan. GhostBear saattaa kuitenkin hidastaa nettiyhteyttäsi huomattavasti, joten sitä kannattaa käyttää vain tarpeen vaatiessa.

Helppokäyttöinen ohjelmisto ja takuuvarma salaus tekevät tästä VPN:stä myös turvallisen tietovuotoja ajatellen. IP- ja DNS-tietojasi ei siis vuodeta, vaan ne pysyvät turvassa sarjakuvamaisen karhun valvovan silmän alla.

Nopeus ja suorituskyky

Kukapa haluaisi VPN:n, joka hidastaa nettiyhteyttä tai aiheuttaa muuta vaivaa? Hyvän VPN:n on toimittava nopeasti ja huomaamattomasti. Nykyään monille käyttäjille on tärkeää pystyä katsomaan erilaisia suoratoistopalveluita, ja se vaatii suhteellisen nopean yhteyden. Pieni nettiyhteyden hidastuminen on toki täysin normaalia VPN:ää käytettäessä. Muuten erinomaiselta VPN-palvelulta vaikuttava TunnelBear ei häikäise nopeuksillaan. Testeissä latausnopeudet ovat pudonneet VPN:n kautta rajusti – jopa puoleen alkuperäisestä tietyillä eurooppalaisilla palvelimilla.

Suoratoistoon on kuitenkin saatavilla riittävät nopeudet useimmilta palvelimilta, tosin käyttäjien on syytä huomioida, että esimerkiksi Netflix VPN ei toimi TunnelBearin VPN:llä ollenkaan. Netflix on alkanut blokata tehokkaasti VPN-palveluita ympäri maailmaa. Jos siis haluat VPN:n Netflixin katsomista varten, kannattaa tutustua muihin palveluntarjoajiin. Toisin kuin monet muut VPN:t, TunnelBear sallii silti torrenttien lataamisen. Tätä emme kuitenkaan suosittele käyttäjien tekevän.

TunnelBearin käyttö

TunnelBearin tavoite on tehdä VPN-palvelun käytöstä helppoa kaikille käyttäjille. Se näkyykin hyvin TunnelBearin tuotteesta, joka on erittäin yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Tämä VPN on varsinkin varma valinta aloitteleville VPN:n käyttäjille, sillä esillä on vain kaikki välttämätön eikä mitään liian teknisiä asetuksia. Edistyneemmille käyttäjille on myös tarjolla mukavasti lisäasetuksia, mutta oletusversio on todella pelkistetty, jotta se vaikuttaisi selkeältä kaikille.

TunnelBear VPN on saatavilla näillä käyttöjärjestelmillä toimiville laitteille:

 • Windows
 • Mac
 • Android
 • iOS.

TunnelBearin käyttöönotto onnistuu hetkessä. Jos haluat ensin kokeilla ilmaisversiota, saata sen käyttöön antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Valitse vain käyttöjärjestelmä, lataa ohjelma laitteellesi ja kaikki on valmista. Monet eivät kuitenkaan halua kuukausittaista 500 MB:n datarajoitusta ja suuntaavat suoraan TunnelBearin maksullisen VPN:n pariin.

TunnelBear kokemuksia

VPN-palvelun valitseminen riippuu tietysti aina käyttäjän omista tarpeista. Jotkut haluavat yksinkertaisesti lisättyä turvallisuuttaa jokapäiväiseen surffaamiseen, kun taas toiset haluavat kiertää maarajoitukset ulkomailla ollessaan. TunnelBear tarjoaa erittäin turvallisen VPN:n, joka pitää kyllä tietosi salattuna ja suojelee yksityisyyttäsi. Myös helppokäyttöisyys kuuluu TunnelBearin ehdottomiin plussiin. Ystävällinen asiakastuki palvelee kaiken lisäksi erinomaisesti, ja palvelimia TunnelBearilta löytyy yli 20 maasta. Sekin on positiivista, että tämä VPN ei pidä asiakaslokeja eikä vuoda tietojasi edes VPN-yhteyden katketessa (GhostBear-ominaisuus).

Nopeuden kanssa voi toisinaan tulla ongelmia, ja tästä TunnelBear onkin saanut noottia. Yhtiön sijainti Kanadassa tarkoittaa myös sitä, että yksityisyytesi saattaa olla uhattuna tietyissä erikoistapauksissa Kanadan lakien nojalla. Netflix-faneille TunnelBearista ei myöskään ole suurta apua, sillä Netflix on blokannut melko lailla tämänkin VPN:n käytön.

TunnelBearin ilmaisversiosta ei paljoakaan voida puhua sen 500 MB:n datarajoituksen takia, mutta kuukausittainen ja vuosittainen VPN viidelle laitteella hintaan 5–9,99 $/kk on toki varteenotettava vaihtoehto perustason VPN-palvelua etsivälle.

Pidämme näistä

 • Vahva salaus
 • Erittäin käyttäjäystävällinen
 • Kill Switch- ja GhostBear-lisäominaisuudet
 • Torrenttien lataaminen mahdollista
 • Tehokas tietovuotoja vastaan

Emme pidä

 • Ei tue Netflixiä
 • Latausnopeuksissa parantamisen varaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *